Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ FORMULA 1

Η σειρά Formula One ξεκίνησε με το Ευρωπαϊκό Grand Prix Motor Racing της δεκαετίας του 1920 και του 1930. Μια σειρά από αγώνες Grand Prix οργανώσεις είχαν που ορίζονται κανόνες για ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα πριν από τον πόλεμο, αλλά λόγω της αναστολής των αγώνων κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, Πρωτάθλημα Παγκόσμιο οδηγών δεν επισημοποιήθηκε μέχρι το 1947. Ο πρώτος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε στο Silverstone , Ηνωμένο Βασίλειο το 1950. Ένα πρωτάθλημα για τους κατασκευαστές ακολούθησαν το 1958. Εθνικά πρωταθλήματα υπήρχε στη Νότια Αφρική και το Ηνωμένο Βασίλειο στη δεκαετία του 1960 και του 1970.Το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών κερδήθηκε από την ιταλική Giuseppe Farina στην Alfa Romeo του το 1950, στενά νικώντας Αργεντινής ο συμπαίκτης του Juan Manuel Fangio. Ωστόσο, Fangio κέρδισε τον τίτλο το 1951, 1954, 1955, 1956, και 1957 (Το ρεκόρ του των πέντε τίτλους παγκόσμιου πρωταθλήματος στάθηκε για 45 χρόνια, μέχρι Γερμανός οδηγός Michael Schumacher πήρε το έκτο του τίτλο το 2003), ράβδωση του διακόπηκε (μετά από έναν τραυματισμό) από δύο φορές πρωταθλητής ο Alberto Ascari της Ferrari.

 

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΣ ΤΗΣ FORMULA 1

 

Φόρμουλα Ένα, συντομογραφία για την F1, είναι η υψηλότερη κατηγορία των ανοικτών τροχούς αγωνιστικά auto ορίζεται από την Διεθνή Ομοσπονδία l’Automobile (FIA), τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού που διέπουν το σώμα. Ο “τύπος” στο όνομα αναφέρεται σε ένα σύνολο κανόνων για την οποία όλοι οι συμμετέχοντες και τα οχήματα πρέπει να συμμορφώνονται. Η Φόρμουλα Ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αποτελείται από μια σειρά αγώνων, που είναι γνωστή ως Grands Prix, που συνήθως διεξάγονται σε κυκλώματα σκοπό κατασκευής, και σε μερικές περιπτώσεις στο κλειστό δρόμους της πόλης. Τα αποτελέσματα του κάθε αγώνα συνδυάζονται για να καθορίσει δύο ετήσιες πρωταθλήματα, ένα για τους οδηγούς και ένα για τους κατασκευαστές.

Το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Grand Prix πραγματοποιήθηκε το 1950 στο Silverstone? από τότε 71 κυκλώματα έχουν φιλοξενήσει ένα Grand Prix. Κυκλώματα, όπως το Nürburgring έχουν φιλοξενήσει γκραν πρι χρησιμοποιώντας διαφορετικές διαμορφώσεις. Το πρώτο αγώνα στο Nürburgring χρησιμοποιείται τη διαμόρφωση 22,835 χιλιόμετρα (14.189 μίλια), αλλά οι ανησυχίες για την ασφάλεια σήμαινε ότι πιο πρόσφατο γκραν πρι έχουν χρησιμοποιηθεί μια μικρότερη, πιο ασφαλή κυκλώματα circuit.F1 ήταν κατά κύριο λόγο στην Ευρώπη κατά τα πρώτα χρόνια του πρωταθλήματος, καθώς η ο αθλητισμός έχει επεκταθεί έτσι έχει τη θέση των κυκλωμάτων του. Η επέκταση στην Ασία και την Αμερική, ήταν μια πρόσφατη εμφάνιση. Από τα 20 κυκλώματα που φιλοξένησε ένα Grand Prix το 2012, σχεδόν το ήμισυ δεν ήταν στο ημερολόγιο πριν από το 1999.
Η Πίστα της Μόντσα έχει φιλοξενήσει το πιο Grands Prix? έχει χρησιμοποιηθεί ως το κύκλωμα για τις ιταλικές Grand Prix 66 φορές. Η μόνη περίοδος που δεν φιλοξενήσει έναν αγώνα ήταν το 1980, όταν το Ιταλικό Grand Prix πραγματοποιήθηκε στο Autodromo Enzo e Dino Ferrari. [4] Το Μπακού Πόλη Circuit έγινε η 71η κύκλωμα για να φιλοξενήσει ένα Grand Prix, όταν έκρινε το Ευρωπαϊκό Grand Prix το 2016. Το μεγαλύτερο κύκλωμα να έχουν φιλοξενήσει ένα Grand Prix είναι η Πεσκάρα κυκλώματος, το οποίο φιλοξένησε το 1957 Πεσκάρα Grand Prix. Το 25,800 χιλιόμετρα (16.031 μίλια) πολύ κύκλωμα στην Πεσκάρα της Ιταλίας, που πραγματοποιήθηκε το ετήσιο αγώνα Coppa Acerbo το 1957 εντάχθηκε στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, έναν αγώνα που κέρδισε Stirling Moss.

 

 

FIA Formula One World Championship

Από την ίδρυσή Formula One Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1950, το άθλημα έχει πάντα προσπάθησε να καινοτομούν, πιέζει συνεχώς τις τεχνολογικές όρια, προκειμένου να βρουν τη συντομότερη διαδρομή προς τη νίκη. Το άθλημα έχει συχνά πρωτοπόρο τεχνολογία που έχει μεταφερθεί με επιτυχία στην καθημερινή μεταφορά. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, ότι η διαδικασία έχει γίνει κάπως αμβλεία όπως η αυτοκινητοβιομηχανία που επιδιώκει, επίσης, μια σειρά από εναλλακτικές λύσεις ισχύος σχεδιασμένα να στοχεύουν την αποτελεσματικότητα. Η εισαγωγή ενός νέου 1,6 λίτρων, υπερτροφοδοτούμενος μονάδα V6 εξουσία, στηριζόμενη σε μεγάλο βαθμό σε υβριδικές τεχνολογίες, έχει ως στόχο να θέσει κύριο σειρά αγώνων μονοθέσιο του κόσμου βρίσκεται στην αιχμή της ανάπτυξης της τεχνολογίας αυτοκινήτων, ενώ ταυτόχρονα διατηρώντας την κουλτούρα της την καινοτομία και την ικανότητα να συγκίνηση που έχουν στο επίκεντρο του αθλήματος από τις πρώτες ημέρες της.

 

ΟΙ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΠΙΣΤΕΣ ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1 ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ

Circuit Map Type Direction Grands Prix held
Watkins Glen Watkins Glen International Track Map.svg Race circuit Clockwise Watkins Glen, United States 5.430 km (3.374 mi) United States Grand Prix 19611980 20
Yas Marina Circuitdagger Circuit Yas-Island.svg Race circuit Anti-clockwise Abu Dhabi, United Arab Emirates 5.554 km (3.451 mi) Abu Dhabi Grand Prix 20092016 8
Zeltweg Airfield Circuit Zeltweg.png Road circuit Clockwise Zeltweg, Austria 3.186 km (1.980 mi) Austrian Grand Prix 1964 1