DRAG RACE

Eίναι ένα είδος του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην οποία τα αυτοκίνητα ή μοτοσικλέτες (συνήθως παρασκευασμένος ειδικά για το σκοπό αυτό) ανταγωνίζονται, συνήθως δύο σε μια στιγμή, να είναι η πρώτη για να διασχίσει μια γραμμή σειρά τερματισμού. Ο αγώνας ακολουθεί μια σύντομη, ευθεία πορεία από μια μόνιμη ξεκινήσει μια μετρούμενη απόσταση, συνήθως ¼ μίλι (1.320 πόδια (402 μ)), με ένα μικρότερο 3/16 μιλίων 10 πόδια (1.000 πόδια (305 μ)) γίνονται όλο και πιο δημοφιλή , όπως έχει γίνει το πρότυπο για το Top dragsters καυσίμου νιτρομεθάνιο κινούνται και αστεία αυτοκίνητα, όπου ορισμένες μεγάλες φυλές βραχίονα και άλλα όργανα που επιβάλλουν κυρώσεις έχουν υιοθετήσει ως το πρότυπο, ενώ 660 ft (201 m) (1/8 μίλια) είναι επίσης δημοφιλής στην ορισμένοι κύκλοι. Τα συστήματα ανίχνευσης ηλεκτρονική χρονομέτρηση και η ταχύτητα έχουν χρησιμοποιηθεί για να καταγράψει τα αποτελέσματα αγώνων από το 1960.

Η ιστορία των αυτοκινήτων και μοτοσικλετών που χρησιμοποιούνται για αγώνες drag είναι σχεδόν όσο η ιστορία των μηχανοκίνητων οχημάτων οι ίδιοι, και έχει λάβει τη μορφή τόσο παράνομους αγώνες ταχύτητας, και ως οργανωμένη και οργανωμένη μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το άρθρο αυτό καλύπτει τo νομικo άθλημα.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ DRAG RACE

Ένα πρώιμο παράδειγμα, ένας 1958 Καύσιμο Dragster στην επίδειξη στο Μουσείο της Καλιφόρνια Αυτοκινήτου
Camaro κατά την εκτόξευση, με διαταραχές της όρασης στη δεξιά λωρίδα.

Πριν από κάθε αγώνα (κοινώς γνωστό ως ένα πέρασμα), κάθε οδηγός έχει τη δυνατότητα να εκτελέσει μια επαγγελματική εξουθένωση, η οποία θερμαίνει τα ελαστικά οδήγηση και καθορίζει καουτσούκ κάτω στην αρχή του κομματιού, τη βελτίωση της πρόσφυσης. Κάθε οδηγός, στη συνέχεια, γραμμές πάνω (ή στάδια) στη γραμμή εκκίνησης.

Οι σύγχρονες επαγγελματικές αγώνες ξεκίνησαν με ηλεκτρονικά μέσα από ένα σύστημα που είναι γνωστό ως ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, το οποίο αποτελείται από μια στήλη των φώτων για κάθε οδηγό / λωρίδα, και δύο αισθητήρες δέσμης φωτός ανά λωρίδα στην πίστα στη γραμμή εκκίνησης. Τρέχουσα δέντρα NHRA, για παράδειγμα, διαθέτουν ένα μπλε φως (χωρίζεται σε μισά), τότε τρία κεχριμπάρι, ένα πράσινο και ένα κόκκινο. [1] Όταν η πρώτη δέσμη φωτός διακόπτεται από εμπρός ελαστικού (-ες) του οχήματος, το όχημα είναι “προ-σταδίου” (περίπου 7 ίντσες (180 mm) από τη γραμμή εκκίνησης), και ο δείκτης προ-στάδιο στο δέντρο είναι αναμμένη Όταν η δεύτερη δέσμη φωτός έχει σπάσει, το όχημα “ανέβηκε”, και ο δείκτης στάδιο στο δέντρο είναι αναμμένη [2] Τα οχήματα μπορούν στη συνέχεια να εγκαταλείψουν τη δέσμη προ-στάδιο, αλλά θα πρέπει να παραμείνει στην ακτίνα στάδιο μέχρι την έναρξη του αγώνα.

 

       European Drag Racing Championship

Η απλή έννοια του drag racing μια ευθεία γραμμή δοκιμασία της επιτάχυνσης – έχει παρουσία από την αυγή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, και η FIA Ευρωπαϊκή Drag Racing Championship έχει αποκορύφωμα της από το 1997.

Συνεχώς πιέζει τα όρια του τι είναι τεχνικώς εφικτό, η σημερινή Top dragsters καυσίμου μπορεί να επιταχύνει από στέκεται σε πάνω από 300 μίλι/ώρα σε λιγότερο από τέσσερα δευτερόλεπτα. Υπάρχουν τέσσερις άλλες κατηγορίες στο πλαίσιο της EDRC – Top μεθανόλη Dragster, Top μεθανόλη αστείο αυτοκίνητο, Pro Modified και Pro Car Χρηματιστήριο.

Διαγωνισμοί που ξεκίνησε με τη βοήθεια μιας ηλεκτρονικής συσκευής που συνήθως ονομάζεται “Χριστουγεννιάτικο Δέντρο”. Μετά την έξοδο από την γραμμή εκκίνησης, ο κάθε διαγωνιζόμενος ενεργοποιεί ένα χρονόμετρο το οποίο είναι, με τη σειρά της, σταμάτησε όταν το ίδιο όχημα φτάσει στη γραμμή του τερματισμού.

 

 

ΠΗΓΗ: Wikipedia