SPORT CAR RACING

Sport car racing είναι μια μορφή του κυκλώματος αγωνιστικών αυτοκινήτων με σπορ αυτοκίνητα που έχουν δύο θέσεις και κλειστούς τροχούς. Μπορούν να είναι ειδικής κατασκευής (Πρωτότυπο) ή αφορούν την οδική συνεχείς μοντέλα (Μεγάλο Touring).

Ένας τύπος υβρίδιο μεταξύ του καθαρολογία των ανοικτών-μοτοσικλετών και την εξοικείωση των περιοδεύσει αγωνιστικό αυτοκίνητο, αυτό το ύφος είναι συχνά σχετίζονται με την ετήσια Le Mans 24 Hours αγώνα αντοχής. Πρώτα να εκτελέσετε το 1923, το Le Mans είναι μια από τις αρχαιότερες φυλές κινητήρα εξακολουθούν να υφίστανται. Άλλα κλασικά αλλά τώρα defunct αγώνες σπορ αυτοκινήτων περιλαμβάνουν τα κλασικά ιταλικά πιάτα, το Targa Florio (1906-1977) και Mille Miglia (1927-1957), και η μεξικανική Carrera Panamericana (1950-1954). Τα περισσότερα κορυφαία σπορ αγώνες αυτοκινήτου τονίζουν αντοχής (συνήθως μεταξύ 2,5 έως 24 ώρες), την αξιοπιστία και τη στρατηγική, πάνω από καθαρή ταχύτητα. Πλέον αγώνες περιλαμβάνουν συνήθως σύνθετη στρατηγική pit και τακτικές αλλαγές του οδηγού. Ως αποτέλεσμα, αγωνιστικά σπορ αυτοκίνητο θεωρείται περισσότερο ως μια ομάδα προσπάθειας από ένα ατομικό άθλημα, με τους διαχειριστές της ομάδας, όπως ο John Wyer, Tom Walkinshaw, οδηγός-γυρίζω-κατασκευαστή Henri Pescarolo, Peter Sauber και Reinhold Joest γίνει σχεδόν τόσο διάσημος όσο μερικά από τους οδηγούς τους.

Το κύρος της χιλιοτραγουδισμένος μάρκες, όπως η Porsche, Ferrari, Jaguar, Bentley, Aston Martin, Lotus, Maserati, Lamborghini, Alfa Romeo, Lancia, Mercedes-Benz και η BMW είναι χτισμένο εν μέρει με επιτυχία στους αγώνες σπορ αυτοκινήτων και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Sportscar . Αυτούς τους κατασκευαστές «κορυφαία αυτοκίνητα δρόμου έχουν συχνά πολύ παρόμοια, τόσο στον τομέα της μηχανικής και styling σε όσους αγωνίστηκαν. Αυτή η στενή συνεργασία με την «εξωτική» φύση των αυτοκινήτων εξυπηρετεί ως μια χρήσιμη διάκριση μεταξύ των αγωνιστικών αυτοκινήτων και των αυτοκινήτων τουρισμού.

Οι 12 Ώρες του Sebring, 24 Ώρες του Daytona, και 24 Ώρες του Le Mans ήταν κάποτε ευρέως θεωρείται το τρίποντο των αγώνων σπορ αυτοκινήτων. Driver Ken Miles θα ήταν ο μόνος που έχει κερδίσει και τα τρία κατά το ίδιο έτος, αλλά για ένα λάθος σε εντολές από την ομάδα της Ford GT40 στο Le Mans το 1966 που του κόστισε τη νίκη, παρά το φινίρισμα πρώτα.

 

 

      FIA Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής

Η FIA World Endurance Championship είναι ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα αγωνιστικών αυτοκινήτων που διοργανώθηκε από τη Λέσχη Αυτοκινήτου de l’Ouest (ACO) και κυρώσεις από την Διεθνή Ομοσπονδία l’Automobile (FIA). Η σειρά αντικαθιστά πρώην Intercontinental Le Mans Cup του ACO, η οποία ξεκίνησε το 2010, και είναι η πρώτη σειρά αντοχή του καθεστώτος του παγκόσμιου πρωταθλήματος από την κατάρρευση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Sportscar στο τέλος του 1992. Το όνομα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από τη FIA 1981-1985.

Η σειρά διαθέτει πολλαπλές κατηγορίες των αυτοκινήτων ανταγωνίζονται σε αγώνες αντοχής, με σπορ πρωτότυπα ανταγωνίζονται στις κατηγορίες Le Mans Prototype, και η παραγωγή που βασίζεται σε μεγάλο tourers ανταγωνίζονται στις κατηγορίες LM GTE. Οι τίτλοι παγκόσμιος πρωταθλητής απονέμονται στους κορυφαίους κατασκευαστές βαθμολόγησης και τους οδηγούς κατά τη διάρκεια της σεζόν, ενώ άλλα κύπελλα και θα απονεμηθούν έπαθλα για τους οδηγούς και ιδιωτικές ομάδες.

 

 

          FIA GT1 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Η FIA GT1 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα σπορ σειρά αγώνων αυτοκινήτων που αναπτύχθηκε από την Ομάδα SRO και ρυθμίζεται από την Διεθνή Ομοσπονδία l’Automobile (FIA), που πραγματοποιήθηκε από το 2010 έως το 2012. Χαρακτήρισε πολλαπλά αγωνιστικά αυτοκίνητα grand tourer με βάση την παραγωγή αυτοκινήτων δρόμου και σύμφωνα με το GT1 (2010-2011) και GT3 (2012) οι κανονισμοί που ανταγωνίζονται σε μία ώρα αγώνες σε πολλές ηπείρους. Όλα τα αυτοκίνητα είχαν απόδοση σε ισορροπία με το βάρος και περιοριστή προσαρμογές για να εξισώσει τεχνητά τις επιδόσεις τους. Πρωτάθλημα απονεμήθηκαν κάθε σεζόν για τους οδηγούς και τις ομάδες.

Η FIA GT1 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ξεκίνησε το 2010 ως διάδοχος του GT Championship FIA που είχε χαρακτήρισε την κατηγορία GT1, καθώς και μια κατηγορία GT2. Το 2012 η σειρά είχε αρχικά προγραμματιστεί να ξεφύγουμε από την αποκλειστική χρήση των GT1 αυτοκινήτων, επιτρέποντας 2009-spec GT2 από την πρώην πρωταθλήματος FIA GT, καθώς και την τρέχουσα απόδοση ισορροπημένη αυτοκίνητα προδιαγραφών GT3 να ανταγωνιστεί μαζί της σειράς «τρέχουσα αυτοκίνητα GT1. Ωστόσο, καθώς δεν υπήρχαν ενδιαφέρονται ομάδες GT2 και μόνο μια χούφτα των πρώην δρομείς GT1 ήταν πρόθυμοι να συμμετάσχουν, η SRO αποφάσισε ότι η σεζόν του 2012 θα πρέπει να προσβαλλόμενη με GT3-spec αυτοκίνητα μόνο (ακόμα διατηρώντας GT1 στον τίτλο της σειράς). Η σειρά διπλωμένο μετά από την εποχή του 2012, λόγω του υψηλού κόστους, συρρίκνωση μετράει αυτοκινήτων και ζητήματα με το ημερολόγιο, και μεταμορφώθηκε στο FIA GT Series για το 2013.

 

ΠΗΓΗ: Wikipedia

ΠΗΓΗ: wikipediaFIA

DRIFTING

Drifting είναι μια τεχνική οδήγησης, όπου ο οδηγός υπερστρέφει σκόπιμα, απώλεια πρόσφυσης στους πίσω τροχούς ή όλα τα ελαστικά, διατηρώντας παράλληλα τον έλεγχο για το σύνολο της μια γωνία. παρασύρεται αυτοκίνητο προκαλείται όταν η πίσω γωνία ολίσθησης είναι μεγαλύτερη από την μπροστινή γωνία ολίσθησης, σε τέτοιο βαθμό που συχνά οι μπροστινοί τροχοί δείχνει προς την αντίθετη κατεύθυνση με την σειρά τους (π.χ. αυτοκίνητο στρίβοντας αριστερά, τροχοί τόνισε δεξιά ή αντίστροφα, επίσης γνωστή ως αντίθετη κλειδαριά ή αντι-διεύθυνσης).

Ως πειθαρχία αυτοκίνησης, παρασύρεται διαγωνισμούς για πρώτη φορά διαδόθηκε στη δεκαετία του 1970 στην Ιαπωνία, και σήμερα γίνονται σε όλο τον κόσμο και κρίνονται ανάλογα με την ταχύτητα, τη γωνία, την καλλιτεχνία και την γραμμή που μέσα από μια γωνία ή ένα σύνολο γωνίες.

 

ΑΓΩΝΕΣ DRIFT (drift competition)

ΟΙ αγωνες DRIFT κρίνονται με βάση την γραμμή, γωνία, την ταχύτητα και τον παράγοντα show. Γραμμή περιλαμβάνει τη λήψη τη σωστή γραμμή, το οποίο συνήθως δηλώνεται εκ των προτέρων από τους δικαστές. Ο συντελεστής παράσταση βασίζεται σε πολλαπλά πράγματα, όπως η ποσότητα του καπνού, πόσο κοντά είναι το αυτοκίνητο είναι στον τοίχο ή το καθορισμένο σημείο αποκοπής, και την αντίδραση του πλήθους. [4] Γωνία είναι η γωνία του αυτοκινήτου και το πιο σημαντικό οι γύρισε τροχούς σε μια μετατόπιση, η ταχύτητα είναι η ταχύτητα εισέρχεται σε μια στροφή, την ταχύτητα μέσα από μια στροφή, και την ταχύτητα έξοδο από τη στροφή ταχύτερα είναι καλύτερη.
Η ομάδα Drift Ανταγωνισμού στη Μελβούρνη.

Η κριτική επιτροπή λαμβάνει χώρα σε μόνο ένα μικρό μέρος του κυκλώματος, λίγες γωνίες σύνδεσης που παρέχουν καλή προβολή και ευκαιρίες για παρασύρεται. Το υπόλοιπο του κυκλώματος είναι άνευ σημασίας, εκτός όπως αυτή σχετίζεται με τον έλεγχο της θερμοκρασίας των ελαστικών και θέτοντας το αυτοκίνητο για πρώτη κριθεί γωνία. Στο παράλληλα περνάει, ο επικεφαλής του οδηγού συχνά feints εισόδου του ή της στην πρώτη στροφή για να αναστατώσει τον οδηγό κυνηγητό, ωστόσο σε ορισμένες ευρωπαϊκές σειρά, αυτή η πρακτική είναι παρακινδυνευμένο από τους δικαστές και θεωρείται φάουλ παιχνίδι, με αποτέλεσμα την αφαίρεση βαθμών.

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ DRIFT

Αν και η προέλευση των παρασύρεται δεν είναι γνωστή, η Ιαπωνία ήταν μία από τις πρώτες κοιτίδες της παρασύρεται ως άθλημα. Ήταν πιο δημοφιλής στο All Japan Touring αγώνες Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων. Μοτοσικλέτας θρύλος γύρισε οδηγού, Kunimitsu Takahashi, ήταν η κύρια δημιουργός παρασύρεται τεχνικές στη δεκαετία του 1970. Αυτό τον κέρδισε πολλά πρωταθλήματα και μια λεγεώνα των οπαδών που απολαμβάνουν το θέαμα των ελαστικών του καπνίσματος. Οι ίδιοι οι προκατάληψη ply ελαστικά αγώνων της δεκαετίας του 1960, του 1980 δάνεισε στην οδήγηση στυλ με υψηλή γωνία ολίσθησης. Ως επαγγελματίες δρομείς στην Ιαπωνία οδήγησε αυτόν τον τρόπο, το ίδιο έκανε τους δρομείς του δρόμου.

Keiichi Tsuchiya, γνωστός ως “Drift King” (ド リ キ ン Dorikin;), έγινε ενδιαφέρεται ιδιαίτερα με τεχνικές drift Takahashi του. Tsuchiya άρχισε εξάσκηση των δεξιοτήτων παρασύρεται του σχετικά με τις ορεινούς δρόμους της Ιαπωνίας, και γρήγορα απέκτησε φήμη ανάμεσα στο πλήθος αγώνων. Το 1987, πολλά δημοφιλή περιοδικά αυτοκινήτου και γκαράζ ρύθμιση συμφώνησαν για την παραγωγή ενός βίντεο των δεξιοτήτων παρασύρεται Tsuchiya του. Το βίντεο, που είναι γνωστή ως Pluspy,  έγινε ένα χτύπημα και ενέπνευσε πολλούς από τους επαγγελματίες οδηγούς παρασύρεται στα κυκλώματα σήμερα. Το 1988, μαζί με τον ιδρυτή του περιοδικού Επιλογή και αρχισυντάκτης Daijiro Inada, θα σας βοηθήσει να οργανώσετε μια από τις πρώτες εκδηλώσεις ειδικά για παρασυρόμενα ονομάζεται D1 Grand Prix. Ο ίδιος παρασύρει επίσης κάθε στροφή στην Tsukuba Circuit στην Ιαπωνία.

ΠΗΓΗ: wikipedia

DRAG RACE

Eίναι ένα είδος του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην οποία τα αυτοκίνητα ή μοτοσικλέτες (συνήθως παρασκευασμένος ειδικά για το σκοπό αυτό) ανταγωνίζονται, συνήθως δύο σε μια στιγμή, να είναι η πρώτη για να διασχίσει μια γραμμή σειρά τερματισμού. Ο αγώνας ακολουθεί μια σύντομη, ευθεία πορεία από μια μόνιμη ξεκινήσει μια μετρούμενη απόσταση, συνήθως ¼ μίλι (1.320 πόδια (402 μ)), με ένα μικρότερο 3/16 μιλίων 10 πόδια (1.000 πόδια (305 μ)) γίνονται όλο και πιο δημοφιλή , όπως έχει γίνει το πρότυπο για το Top dragsters καυσίμου νιτρομεθάνιο κινούνται και αστεία αυτοκίνητα, όπου ορισμένες μεγάλες φυλές βραχίονα και άλλα όργανα που επιβάλλουν κυρώσεις έχουν υιοθετήσει ως το πρότυπο, ενώ 660 ft (201 m) (1/8 μίλια) είναι επίσης δημοφιλής στην ορισμένοι κύκλοι. Τα συστήματα ανίχνευσης ηλεκτρονική χρονομέτρηση και η ταχύτητα έχουν χρησιμοποιηθεί για να καταγράψει τα αποτελέσματα αγώνων από το 1960.

Η ιστορία των αυτοκινήτων και μοτοσικλετών που χρησιμοποιούνται για αγώνες drag είναι σχεδόν όσο η ιστορία των μηχανοκίνητων οχημάτων οι ίδιοι, και έχει λάβει τη μορφή τόσο παράνομους αγώνες ταχύτητας, και ως οργανωμένη και οργανωμένη μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το άρθρο αυτό καλύπτει τo νομικo άθλημα.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ DRAG RACE

Ένα πρώιμο παράδειγμα, ένας 1958 Καύσιμο Dragster στην επίδειξη στο Μουσείο της Καλιφόρνια Αυτοκινήτου
Camaro κατά την εκτόξευση, με διαταραχές της όρασης στη δεξιά λωρίδα.

Πριν από κάθε αγώνα (κοινώς γνωστό ως ένα πέρασμα), κάθε οδηγός έχει τη δυνατότητα να εκτελέσει μια επαγγελματική εξουθένωση, η οποία θερμαίνει τα ελαστικά οδήγηση και καθορίζει καουτσούκ κάτω στην αρχή του κομματιού, τη βελτίωση της πρόσφυσης. Κάθε οδηγός, στη συνέχεια, γραμμές πάνω (ή στάδια) στη γραμμή εκκίνησης.

Οι σύγχρονες επαγγελματικές αγώνες ξεκίνησαν με ηλεκτρονικά μέσα από ένα σύστημα που είναι γνωστό ως ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, το οποίο αποτελείται από μια στήλη των φώτων για κάθε οδηγό / λωρίδα, και δύο αισθητήρες δέσμης φωτός ανά λωρίδα στην πίστα στη γραμμή εκκίνησης. Τρέχουσα δέντρα NHRA, για παράδειγμα, διαθέτουν ένα μπλε φως (χωρίζεται σε μισά), τότε τρία κεχριμπάρι, ένα πράσινο και ένα κόκκινο. [1] Όταν η πρώτη δέσμη φωτός διακόπτεται από εμπρός ελαστικού (-ες) του οχήματος, το όχημα είναι “προ-σταδίου” (περίπου 7 ίντσες (180 mm) από τη γραμμή εκκίνησης), και ο δείκτης προ-στάδιο στο δέντρο είναι αναμμένη Όταν η δεύτερη δέσμη φωτός έχει σπάσει, το όχημα “ανέβηκε”, και ο δείκτης στάδιο στο δέντρο είναι αναμμένη [2] Τα οχήματα μπορούν στη συνέχεια να εγκαταλείψουν τη δέσμη προ-στάδιο, αλλά θα πρέπει να παραμείνει στην ακτίνα στάδιο μέχρι την έναρξη του αγώνα.

 

       European Drag Racing Championship

Η απλή έννοια του drag racing μια ευθεία γραμμή δοκιμασία της επιτάχυνσης – έχει παρουσία από την αυγή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, και η FIA Ευρωπαϊκή Drag Racing Championship έχει αποκορύφωμα της από το 1997.

Συνεχώς πιέζει τα όρια του τι είναι τεχνικώς εφικτό, η σημερινή Top dragsters καυσίμου μπορεί να επιταχύνει από στέκεται σε πάνω από 300 μίλι/ώρα σε λιγότερο από τέσσερα δευτερόλεπτα. Υπάρχουν τέσσερις άλλες κατηγορίες στο πλαίσιο της EDRC – Top μεθανόλη Dragster, Top μεθανόλη αστείο αυτοκίνητο, Pro Modified και Pro Car Χρηματιστήριο.

Διαγωνισμοί που ξεκίνησε με τη βοήθεια μιας ηλεκτρονικής συσκευής που συνήθως ονομάζεται “Χριστουγεννιάτικο Δέντρο”. Μετά την έξοδο από την γραμμή εκκίνησης, ο κάθε διαγωνιζόμενος ενεργοποιεί ένα χρονόμετρο το οποίο είναι, με τη σειρά της, σταμάτησε όταν το ίδιο όχημα φτάσει στη γραμμή του τερματισμού.

 

 

ΠΗΓΗ: Wikipedia

 

 

 

MONSTER JAM

Monster Jam είναι ένα ζωντανό γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού περιοδεία και τηλεοπτική εκπομπή λειτουργεί από Feld Entertainment. [1] Η σειρά τιμωρείται κάτω από την ομπρέλα των Ηνωμένων Πολιτειών Hot Rod Association (USHRA) και λαμβάνει χώρα κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν και μεμονωμένες μορφές περίπτωση μπορεί να διαφέρει με βάση σε μεγάλο βαθμό από το «διάλειμμα» την ψυχαγωγία, το βασικό πλεονέκτημα είναι πάντα το αγωνιστικό και freestyle αγώνες με φορτηγά τέρας.

 

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ MONSTER JAM

Στο monster Jam δείχνει τέρας, τέρας φορτηγών αντιμετωπίσει μακριά σε δύο διαφορετικές μορφές ανταγωνισμού – Racing και Freestyle. Στις μικρότερες εκπομπές έχουν ανταγωνισμό wheelie και / ή ένα διαγωνισμό ντόνατ ή μερικές φορές ακόμη και τα δύο. Ο στόχος στο διαγωνισμό Wheelie είναι να χτυπήσει μια ράμπα και να πάρει μεγάλο αέρα ενώ παραμένει κάθετα προς το έδαφος.

Στο διαγωνισμό ντόνατ ένας οδηγός προσπαθεί να γυρίσετε το φορτηγό τους, έως ότου αυτός / αυτή παίρνει ζαλάδα, το φορτηγό δεν μπορεί να πάει πια, ή νομίζουν ότι έχουν αρκετά υψηλή βαθμολογία για να κερδίσει. Side-by-side αγώνες είναι παραδοσιακά heads-up αγώνες του τουρνουά, όπου το πρώτο φορτηγό να διασχίσουν τη γραμμή τερματισμού κινείται επάνω στο επόμενο γύρο μέχρι να εξαλειφθεί ή να κερδίζει το αγωνιστικό τρόπαιο, κερδίζοντας τον αγώνα πρωταθλήματος.

Το ελεύθερο ανταγωνισμό επιτρέπει στους οδηγούς δύο λεπτά σε μια ανοιχτή πάτωμα για να αναδείξουν τις ικανότητές τους, καθώς οδηγούν τα φορτηγά πάνω από τα αυτοκίνητα, και κάνουν ακροβατικά και κόλπα με τα φορτηγά τους. Ο νικητής freestyle καθορίζεται από 6 δικαστές το καθένα δίνει μια βαθμολογία από 10. Η υψηλή και οι χαμηλές βαθμολογίες έπεσαν ότι οι οπαδοί έδωσαν. Η μέγιστη βαθμολογία είναι 40. Υπάρχουν δύο νικητές από τις δύο εκδηλώσεις, ωστόσο, εάν το ίδιο πρόσωπο που κέρδισε αγώνες εκείνη τη νύχτα κέρδισε επίσης freestyle εκείνο το βράδυ τότε θα πάρει το μεγαλύτερο τρόπαιο, δίπλα στο τρόπαιο κόσμο τελικό, το τρόπαιο Double Down, το όνομά του από οι δραστηριότητες Double Down στο Λας Βέγκας στις Monster Jam World Finals.
Το ελεύθερο ανταγωνισμό επιτρέπει στους οδηγούς δύο λεπτά σε μια ανοιχτή πάτωμα για να αναδείξουν τις ικανότητές τους, καθώς οδηγούν τα φορτηγά πάνω από τα αυτοκίνητα, και κάνουν ακροβατικά και κόλπα με τα φορτηγά τους. Ο νικητής freestyle καθορίζεται από 6 δικαστές το καθένα δίνει μια βαθμολογία από 10. Η υψηλή και οι χαμηλές βαθμολογίες έπεσαν ότι οι οπαδοί έδωσαν. Η μέγιστη βαθμολογία είναι 40. Υπάρχουν δύο νικητές από τις δύο εκδηλώσεις, ωστόσο, εάν το ίδιο πρόσωπο που κέρδισε αγώνες εκείνη τη νύχτα κέρδισε επίσης freestyle εκείνο το βράδυ τότε θα πάρει το μεγαλύτερο τρόπαιο, δίπλα στο τρόπαιο κόσμο τελικό, το τρόπαιο Double Down, το όνομά του από οι δραστηριότητες Double Down στο Λας Βέγκας στις Monster Jam World Finals.

 

MONSTER TRUCK

Ένα φορτηγό τέρας είναι ένα φορτηγό τροποποιημένο με ένα μεγαλύτερο ανάρτηση και μεγαλύτερα ελαστικά. Σήμερα φορτηγά εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται, όμως φορείς SUV, καθώς και τα θεματικά φορτηγά κινούνται και οι περισσότεροι από τους φορείς που είναι τώρα κατασκευασμένο από fiberglass και όχι από μέταλλο. Θεματικές φορτηγά ποικίλλουν από φορείς του αυτοκινήτου, φορείς SUV, ακόμη και των ζώων θέμα φορείς. Ένα φορτηγό τέρας του ανταγωνισμού θα πρέπει να πληρούν τις κατευθυντήριες γραμμές του να είναι 12 πόδια ψηλό, 12 πόδια πλάτος και είναι εξοπλισμένο με 66-ιντσών ελαστικά εκτός δρόμου και από το 2015 να παρουσιάσει αυτές τις εφοδιασμένα με ελαστικά BKT που έχουν γίνει ειδικά για τα φορτηγά με το το βάρος του κάθε ελαστικού είναι 462LB. τέρας φορτηγών που χρησιμοποιούνται για να είναι πλάι πράξεις σε δημοφιλείς εκδηλώσεις motocross και τυρφώνες λάσπη, αλλά σήμερα είναι συνήθως η κύρια έλξη με motocross και λάσπη bogging είναι οι συμπληρωματικές παραστάσεις.

 

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ MONSTER TRUCK

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, ιδιαίτερα τροποποιημένων φορτηγά είχαν αρχίσει να γίνονται δημοφιλή και τα αθλητικά λάσπη bogging και φορτηγών τράβηγμα ήταν κερδίζουν σε δημοτικότητα. Αρκετοί ιδιοκτήτες φορτηγών είχαν δημιουργήσει αρθεί φορτηγά για να ανταγωνιστεί σε τέτοιες εκδηλώσεις, και σύντομα ο ανταγωνισμός για να κρατήσει τον τίτλο του “το μεγαλύτερο φορτηγό” που αναπτύχθηκε. Τα φορτηγά που συγκέντρωσε την πιο εθνική προσοχή ήταν Bigfoot Bob Chandler, η Everett Jasmer για ΗΠΑ-1, Fred Shafer και ο Τζακ Willman πρεσβύτερος του Αρκούδα Foot, και Jeff Δανός King Kong. Εκείνη την εποχή, οι μεγαλύτερες ελαστικά τα φορτηγά έτρεχαν ήταν 48 ίντσες (1,2 m) σε διάμετρο.

Τον Απρίλιο του 1981, ο Bob Chandler οδήγησε πάνω από τα αυτοκίνητα στην Bigfoot σε ό, τι συχνά πιστεύεται ότι είναι το πρώτο φορτηγό τέρας να συντρίψει τα αυτοκίνητα. Chandler οδήγησε Bigfoot πάνω από ένα ζευγάρι των αυτοκινήτων σε έναν τομέα ως δοκιμή της ικανότητας του φορτηγού, και γυρίστηκε το να χρησιμοποιήσει ως εργαλείο προώθησης σε τέσσερις τροχούς shop απόδοση κίνησης του. Ένας υποστηρικτής γεγονός είδε το βίντεο του φλερτ αυτοκινήτου και ζήτησε Chandler να το κάνει μπροστά σε ένα πλήθος. Αρχικά διστακτικοί εξαιτίας της “καταστροφική” εικόνα που θα μπορούσε να σχετίζεται με Bigfoot, Chandler τελικά υπέκυψε. Μετά από κάποιες μικρότερες εκπομπές, Chandler πραγματοποιηθεί τον άθλο στο Pontiac Silverdome το 1982. Σε αυτό το σόου, Chandler έκανε το ντεμπούτο του, επίσης, μια νέα έκδοση του Bigfoot με 66in. ελαστικά. Σε μια προηγούμενη περίπτωση στις αρχές του 1980, όταν ο Μεγαλοπόδαρος έτρεχε ακόμα 48 ελαστικά in.terra, Bob Γιώργος, ένας από τους ιδιοκτήτες της εταιρείας προώθησης του μηχανοκίνητου αθλητισμού που ονομάζεται Φορτηγό-α-Rama (τώρα το USHRA), λέγεται ότι επινόησε τη φράση “φορτηγό τέρας» όταν αναφέρεται σε Bigfoot. Ο όρος «φορτηγό τέρας» έγινε η γενική ονομασία για όλα τα φορτηγά με υπερμεγέθη ελαστικά terra.

Ακριβώς που συνέτριψε το πρώτο αυτοκίνητο συζητείται συχνά. Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι στα τέλη της δεκαετίας του 1970, Jeff Δανός King Kong (που αναφέρονται στο φορτηγό του, όπως το “Bigger Foot”) είχε συνθλιβεί αυτοκίνητα σε Μεγάλων Λιμνών Dragway στην Ένωση Grove, Wisconsin. Ένα άλλο φορτηγό, γνωστό ως High Roller (σήμερα γνωστή ως “Thunder Beast”), επίσης υποστήριξε ότι έχει τεκμηριωθεί συνθλίβει το αυτοκίνητο στην πολιτεία της Ουάσιγκτον πριν από Bigfoot, αν και είπε τεκμηρίωση ποτέ δεν έχει εμφανιστεί. Κύκλωπας, τότε ανήκει στους Dykman Brothers, ισχυρίζεται, επίσης, να έχουν συνθλιβεί καίγοντας αυτοκίνητα πριν Bigfoot. Ωστόσο, το νωρίτερο, ευρέως διαθέσιμα και επαλήθευσε πλάνα βίντεο που δείχνει ένα φορτηγό τέρας σύνθλιψης αυτοκίνητα που υπάρχει δείχνει Bob Chandler Bigfoot την οδήγηση, ενώ σύνθλιψη δύο μέσα του 1970 αυτοκινήτων τον Απρίλιο του 1981. Αυτό το βίντεο ήταν αυτό που ο υποστηρικτής είδαν ότι τον παρακίνησε να ζητήσει Chandler να εκτελέσει η συντριβή αυτοκίνητο μπροστά από ένα πλήθος.

King Kong and Bear πόδι κάθε ακολούθησε Bigfoot στο 66-ιντσών διαμέτρου (1,7 m) για τα ελαστικά, και σύντομα άλλα φορτηγά τέρας, όπως ο βασιλιάς Krunch, Maddog, και Βιρτζίνια Giant είχαν κατασκευαστεί. Αυτά τα πρώιμα φορτηγά χτίστηκαν στα ανοικτά των αποθεμάτων σασί που είχαν ιδιαίτερα ενισχυμένο, χρησιμοποιείται ανάρτηση άνοιξη φύλλων, ένα σώμα υλικού, και βαριά στρατιωτική άξονες για την υποστήριξη των ελαστικών.

Για τις περισσότερες από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, τα φορτηγά τέρας εκτελούνται κυρίως εκθέσεις ως μια πλευρά show στο φορτηγό τράβηγμα ή λάσπη bogging γεγονότα. Το 1985, βασικούς φορείς προώθησης, όπως η USHRA και TNT Motorsports, άρχισε αγωνιστικά φορτηγά τέρας σε τακτική βάση. Οι αγώνες, όπως είναι σήμερα, ήταν με τη μορφή της ενιαίας αγώνες εξάλειψη οπισθέλκουσας, αναβάλλεται μια πορεία γεμάτη με εμπόδια. Η αλλαγή στους αγώνες οδήγησε τελικά τους ιδιοκτήτες φορτηγών να αρχίσει η κατασκευή ελαφρύτερα φορτηγά, με περισσότερη δύναμη. Η ίδρυση του πρώτου-ποτέ σημεία φορτηγό τέρας πρωτάθλημα της ΤΝΤ το 1988 επιτάχυνε τη διαδικασία και βρήκε τις ομάδες αρχίζουν να χρησιμοποιούν πλαίσια ευθεία σιδηροτροχιά, fiberglass φορείς, και ελαφρύτερα συστατικά άξονα να ξυρίσει το βάρος και να αποκτήσουν ταχύτητα.

Το 1988, για την τυποποίηση των κανόνων για την κατασκευή φορτηγών και την ασφάλεια, ο Bob Chandler, Braden, και ο Γιώργος Carpenter διαμόρφωσε το Monster Truck Racing Association (MTRA). Η MTRA δημιουργήθηκε τυποποιημένους κανόνες ασφαλείας που διέπουν τέρας φορτηγών. Η οργάνωση εξακολουθεί να παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του αθλήματος στις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Με αγωνιστικά προβάδισμα, αρκετές ομάδες άρχισαν να σκέφτονται με νέους τρόπους για το πώς θα μπορούσαν να κατασκευαστούν τα φορτηγά. Προς το τέλος του 1988, Gary Cook και David Morris έκανε το ντεμπούτο του Equalizer, ένα φορτηγό με ένα συνδυασμό ελικοειδή ελατήρια και αμορτισέρ ως κύρια πηγή της ανάρτησης και όχι το πρότυπο των φύλλων ελατήρια και αμορτισέρ. Το 1989, ο Jack Willman πρεσβύτερος, τώρα με το δικό του φορτηγό του, Ταύρος, έκανε το ντεμπούτο του ένα νέο φορτηγό που χρησιμοποιείται ένα σύστημα τεσσάρων συνδέσμων ανάρτηση και μεγάλα αμορτισέρ coilover σοκ, και ότι ζύγισε μέσα σε σχεδόν 9.000 κιλά (4.100 κιλά). Ωστόσο, η τελική χαριστική βολή ήρθε από Chandler, επίσης, το 1989, του οποίου η Bigfoot VIII χαρακτήρισε μια πλήρη σωληνωτό πλαίσιο και μια μεγάλη διαδρομή της ανάρτησης, χρησιμοποιώντας προβόλους και αμορτισέρ αζώτου για τον έλεγχο της αναστολής. Το φορτηγό ξεσηκώσει το πώς χτίστηκαν φορτηγά τέρας, και μέσα σε λίγα χρόνια οι περισσότερες κορυφαίες ομάδες επιπέδων χτισμένο παρόμοια οχήματα.

Το 1991, η TNT αγοράστηκε από USHRA και συγχωνεύθηκαν σειρά τους σημεία. Το πρωτάθλημα Ειδικές Εκδηλώσεις άρχισε να αυξάνεται σε δημοτικότητα με ομάδες όπως είχε ανοιχτές θέσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις οι οποίες δεν έχουν την πρόσκληση-μόνο USHRA πρωτάθλημα.

 

 

 

ΠΗΓΗ: Wikipedia