MONSTER JAM

Monster Jam είναι ένα ζωντανό γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού περιοδεία και τηλεοπτική εκπομπή λειτουργεί από Feld Entertainment. [1] Η σειρά τιμωρείται κάτω από την ομπρέλα των Ηνωμένων Πολιτειών Hot Rod Association (USHRA) και λαμβάνει χώρα κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν και μεμονωμένες μορφές περίπτωση μπορεί να διαφέρει με βάση σε μεγάλο βαθμό από το «διάλειμμα» την ψυχαγωγία, το βασικό πλεονέκτημα είναι πάντα το αγωνιστικό και freestyle αγώνες με φορτηγά τέρας.

 

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ MONSTER JAM

Στο monster Jam δείχνει τέρας, τέρας φορτηγών αντιμετωπίσει μακριά σε δύο διαφορετικές μορφές ανταγωνισμού – Racing και Freestyle. Στις μικρότερες εκπομπές έχουν ανταγωνισμό wheelie και / ή ένα διαγωνισμό ντόνατ ή μερικές φορές ακόμη και τα δύο. Ο στόχος στο διαγωνισμό Wheelie είναι να χτυπήσει μια ράμπα και να πάρει μεγάλο αέρα ενώ παραμένει κάθετα προς το έδαφος.

Στο διαγωνισμό ντόνατ ένας οδηγός προσπαθεί να γυρίσετε το φορτηγό τους, έως ότου αυτός / αυτή παίρνει ζαλάδα, το φορτηγό δεν μπορεί να πάει πια, ή νομίζουν ότι έχουν αρκετά υψηλή βαθμολογία για να κερδίσει. Side-by-side αγώνες είναι παραδοσιακά heads-up αγώνες του τουρνουά, όπου το πρώτο φορτηγό να διασχίσουν τη γραμμή τερματισμού κινείται επάνω στο επόμενο γύρο μέχρι να εξαλειφθεί ή να κερδίζει το αγωνιστικό τρόπαιο, κερδίζοντας τον αγώνα πρωταθλήματος.

Το ελεύθερο ανταγωνισμό επιτρέπει στους οδηγούς δύο λεπτά σε μια ανοιχτή πάτωμα για να αναδείξουν τις ικανότητές τους, καθώς οδηγούν τα φορτηγά πάνω από τα αυτοκίνητα, και κάνουν ακροβατικά και κόλπα με τα φορτηγά τους. Ο νικητής freestyle καθορίζεται από 6 δικαστές το καθένα δίνει μια βαθμολογία από 10. Η υψηλή και οι χαμηλές βαθμολογίες έπεσαν ότι οι οπαδοί έδωσαν. Η μέγιστη βαθμολογία είναι 40. Υπάρχουν δύο νικητές από τις δύο εκδηλώσεις, ωστόσο, εάν το ίδιο πρόσωπο που κέρδισε αγώνες εκείνη τη νύχτα κέρδισε επίσης freestyle εκείνο το βράδυ τότε θα πάρει το μεγαλύτερο τρόπαιο, δίπλα στο τρόπαιο κόσμο τελικό, το τρόπαιο Double Down, το όνομά του από οι δραστηριότητες Double Down στο Λας Βέγκας στις Monster Jam World Finals.
Το ελεύθερο ανταγωνισμό επιτρέπει στους οδηγούς δύο λεπτά σε μια ανοιχτή πάτωμα για να αναδείξουν τις ικανότητές τους, καθώς οδηγούν τα φορτηγά πάνω από τα αυτοκίνητα, και κάνουν ακροβατικά και κόλπα με τα φορτηγά τους. Ο νικητής freestyle καθορίζεται από 6 δικαστές το καθένα δίνει μια βαθμολογία από 10. Η υψηλή και οι χαμηλές βαθμολογίες έπεσαν ότι οι οπαδοί έδωσαν. Η μέγιστη βαθμολογία είναι 40. Υπάρχουν δύο νικητές από τις δύο εκδηλώσεις, ωστόσο, εάν το ίδιο πρόσωπο που κέρδισε αγώνες εκείνη τη νύχτα κέρδισε επίσης freestyle εκείνο το βράδυ τότε θα πάρει το μεγαλύτερο τρόπαιο, δίπλα στο τρόπαιο κόσμο τελικό, το τρόπαιο Double Down, το όνομά του από οι δραστηριότητες Double Down στο Λας Βέγκας στις Monster Jam World Finals.

 

MONSTER TRUCK

Ένα φορτηγό τέρας είναι ένα φορτηγό τροποποιημένο με ένα μεγαλύτερο ανάρτηση και μεγαλύτερα ελαστικά. Σήμερα φορτηγά εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται, όμως φορείς SUV, καθώς και τα θεματικά φορτηγά κινούνται και οι περισσότεροι από τους φορείς που είναι τώρα κατασκευασμένο από fiberglass και όχι από μέταλλο. Θεματικές φορτηγά ποικίλλουν από φορείς του αυτοκινήτου, φορείς SUV, ακόμη και των ζώων θέμα φορείς. Ένα φορτηγό τέρας του ανταγωνισμού θα πρέπει να πληρούν τις κατευθυντήριες γραμμές του να είναι 12 πόδια ψηλό, 12 πόδια πλάτος και είναι εξοπλισμένο με 66-ιντσών ελαστικά εκτός δρόμου και από το 2015 να παρουσιάσει αυτές τις εφοδιασμένα με ελαστικά BKT που έχουν γίνει ειδικά για τα φορτηγά με το το βάρος του κάθε ελαστικού είναι 462LB. τέρας φορτηγών που χρησιμοποιούνται για να είναι πλάι πράξεις σε δημοφιλείς εκδηλώσεις motocross και τυρφώνες λάσπη, αλλά σήμερα είναι συνήθως η κύρια έλξη με motocross και λάσπη bogging είναι οι συμπληρωματικές παραστάσεις.

 

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ MONSTER TRUCK

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, ιδιαίτερα τροποποιημένων φορτηγά είχαν αρχίσει να γίνονται δημοφιλή και τα αθλητικά λάσπη bogging και φορτηγών τράβηγμα ήταν κερδίζουν σε δημοτικότητα. Αρκετοί ιδιοκτήτες φορτηγών είχαν δημιουργήσει αρθεί φορτηγά για να ανταγωνιστεί σε τέτοιες εκδηλώσεις, και σύντομα ο ανταγωνισμός για να κρατήσει τον τίτλο του “το μεγαλύτερο φορτηγό” που αναπτύχθηκε. Τα φορτηγά που συγκέντρωσε την πιο εθνική προσοχή ήταν Bigfoot Bob Chandler, η Everett Jasmer για ΗΠΑ-1, Fred Shafer και ο Τζακ Willman πρεσβύτερος του Αρκούδα Foot, και Jeff Δανός King Kong. Εκείνη την εποχή, οι μεγαλύτερες ελαστικά τα φορτηγά έτρεχαν ήταν 48 ίντσες (1,2 m) σε διάμετρο.

Τον Απρίλιο του 1981, ο Bob Chandler οδήγησε πάνω από τα αυτοκίνητα στην Bigfoot σε ό, τι συχνά πιστεύεται ότι είναι το πρώτο φορτηγό τέρας να συντρίψει τα αυτοκίνητα. Chandler οδήγησε Bigfoot πάνω από ένα ζευγάρι των αυτοκινήτων σε έναν τομέα ως δοκιμή της ικανότητας του φορτηγού, και γυρίστηκε το να χρησιμοποιήσει ως εργαλείο προώθησης σε τέσσερις τροχούς shop απόδοση κίνησης του. Ένας υποστηρικτής γεγονός είδε το βίντεο του φλερτ αυτοκινήτου και ζήτησε Chandler να το κάνει μπροστά σε ένα πλήθος. Αρχικά διστακτικοί εξαιτίας της “καταστροφική” εικόνα που θα μπορούσε να σχετίζεται με Bigfoot, Chandler τελικά υπέκυψε. Μετά από κάποιες μικρότερες εκπομπές, Chandler πραγματοποιηθεί τον άθλο στο Pontiac Silverdome το 1982. Σε αυτό το σόου, Chandler έκανε το ντεμπούτο του, επίσης, μια νέα έκδοση του Bigfoot με 66in. ελαστικά. Σε μια προηγούμενη περίπτωση στις αρχές του 1980, όταν ο Μεγαλοπόδαρος έτρεχε ακόμα 48 ελαστικά in.terra, Bob Γιώργος, ένας από τους ιδιοκτήτες της εταιρείας προώθησης του μηχανοκίνητου αθλητισμού που ονομάζεται Φορτηγό-α-Rama (τώρα το USHRA), λέγεται ότι επινόησε τη φράση “φορτηγό τέρας» όταν αναφέρεται σε Bigfoot. Ο όρος «φορτηγό τέρας» έγινε η γενική ονομασία για όλα τα φορτηγά με υπερμεγέθη ελαστικά terra.

Ακριβώς που συνέτριψε το πρώτο αυτοκίνητο συζητείται συχνά. Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι στα τέλη της δεκαετίας του 1970, Jeff Δανός King Kong (που αναφέρονται στο φορτηγό του, όπως το “Bigger Foot”) είχε συνθλιβεί αυτοκίνητα σε Μεγάλων Λιμνών Dragway στην Ένωση Grove, Wisconsin. Ένα άλλο φορτηγό, γνωστό ως High Roller (σήμερα γνωστή ως “Thunder Beast”), επίσης υποστήριξε ότι έχει τεκμηριωθεί συνθλίβει το αυτοκίνητο στην πολιτεία της Ουάσιγκτον πριν από Bigfoot, αν και είπε τεκμηρίωση ποτέ δεν έχει εμφανιστεί. Κύκλωπας, τότε ανήκει στους Dykman Brothers, ισχυρίζεται, επίσης, να έχουν συνθλιβεί καίγοντας αυτοκίνητα πριν Bigfoot. Ωστόσο, το νωρίτερο, ευρέως διαθέσιμα και επαλήθευσε πλάνα βίντεο που δείχνει ένα φορτηγό τέρας σύνθλιψης αυτοκίνητα που υπάρχει δείχνει Bob Chandler Bigfoot την οδήγηση, ενώ σύνθλιψη δύο μέσα του 1970 αυτοκινήτων τον Απρίλιο του 1981. Αυτό το βίντεο ήταν αυτό που ο υποστηρικτής είδαν ότι τον παρακίνησε να ζητήσει Chandler να εκτελέσει η συντριβή αυτοκίνητο μπροστά από ένα πλήθος.

King Kong and Bear πόδι κάθε ακολούθησε Bigfoot στο 66-ιντσών διαμέτρου (1,7 m) για τα ελαστικά, και σύντομα άλλα φορτηγά τέρας, όπως ο βασιλιάς Krunch, Maddog, και Βιρτζίνια Giant είχαν κατασκευαστεί. Αυτά τα πρώιμα φορτηγά χτίστηκαν στα ανοικτά των αποθεμάτων σασί που είχαν ιδιαίτερα ενισχυμένο, χρησιμοποιείται ανάρτηση άνοιξη φύλλων, ένα σώμα υλικού, και βαριά στρατιωτική άξονες για την υποστήριξη των ελαστικών.

Για τις περισσότερες από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, τα φορτηγά τέρας εκτελούνται κυρίως εκθέσεις ως μια πλευρά show στο φορτηγό τράβηγμα ή λάσπη bogging γεγονότα. Το 1985, βασικούς φορείς προώθησης, όπως η USHRA και TNT Motorsports, άρχισε αγωνιστικά φορτηγά τέρας σε τακτική βάση. Οι αγώνες, όπως είναι σήμερα, ήταν με τη μορφή της ενιαίας αγώνες εξάλειψη οπισθέλκουσας, αναβάλλεται μια πορεία γεμάτη με εμπόδια. Η αλλαγή στους αγώνες οδήγησε τελικά τους ιδιοκτήτες φορτηγών να αρχίσει η κατασκευή ελαφρύτερα φορτηγά, με περισσότερη δύναμη. Η ίδρυση του πρώτου-ποτέ σημεία φορτηγό τέρας πρωτάθλημα της ΤΝΤ το 1988 επιτάχυνε τη διαδικασία και βρήκε τις ομάδες αρχίζουν να χρησιμοποιούν πλαίσια ευθεία σιδηροτροχιά, fiberglass φορείς, και ελαφρύτερα συστατικά άξονα να ξυρίσει το βάρος και να αποκτήσουν ταχύτητα.

Το 1988, για την τυποποίηση των κανόνων για την κατασκευή φορτηγών και την ασφάλεια, ο Bob Chandler, Braden, και ο Γιώργος Carpenter διαμόρφωσε το Monster Truck Racing Association (MTRA). Η MTRA δημιουργήθηκε τυποποιημένους κανόνες ασφαλείας που διέπουν τέρας φορτηγών. Η οργάνωση εξακολουθεί να παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του αθλήματος στις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Με αγωνιστικά προβάδισμα, αρκετές ομάδες άρχισαν να σκέφτονται με νέους τρόπους για το πώς θα μπορούσαν να κατασκευαστούν τα φορτηγά. Προς το τέλος του 1988, Gary Cook και David Morris έκανε το ντεμπούτο του Equalizer, ένα φορτηγό με ένα συνδυασμό ελικοειδή ελατήρια και αμορτισέρ ως κύρια πηγή της ανάρτησης και όχι το πρότυπο των φύλλων ελατήρια και αμορτισέρ. Το 1989, ο Jack Willman πρεσβύτερος, τώρα με το δικό του φορτηγό του, Ταύρος, έκανε το ντεμπούτο του ένα νέο φορτηγό που χρησιμοποιείται ένα σύστημα τεσσάρων συνδέσμων ανάρτηση και μεγάλα αμορτισέρ coilover σοκ, και ότι ζύγισε μέσα σε σχεδόν 9.000 κιλά (4.100 κιλά). Ωστόσο, η τελική χαριστική βολή ήρθε από Chandler, επίσης, το 1989, του οποίου η Bigfoot VIII χαρακτήρισε μια πλήρη σωληνωτό πλαίσιο και μια μεγάλη διαδρομή της ανάρτησης, χρησιμοποιώντας προβόλους και αμορτισέρ αζώτου για τον έλεγχο της αναστολής. Το φορτηγό ξεσηκώσει το πώς χτίστηκαν φορτηγά τέρας, και μέσα σε λίγα χρόνια οι περισσότερες κορυφαίες ομάδες επιπέδων χτισμένο παρόμοια οχήματα.

Το 1991, η TNT αγοράστηκε από USHRA και συγχωνεύθηκαν σειρά τους σημεία. Το πρωτάθλημα Ειδικές Εκδηλώσεις άρχισε να αυξάνεται σε δημοτικότητα με ομάδες όπως είχε ανοιχτές θέσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις οι οποίες δεν έχουν την πρόσκληση-μόνο USHRA πρωτάθλημα.

 

 

 

ΠΗΓΗ: Wikipedia