SPORT CAR RACING

Sport car racing είναι μια μορφή του κυκλώματος αγωνιστικών αυτοκινήτων με σπορ αυτοκίνητα που έχουν δύο θέσεις και κλειστούς τροχούς. Μπορούν να είναι ειδικής κατασκευής (Πρωτότυπο) ή αφορούν την οδική συνεχείς μοντέλα (Μεγάλο Touring).

Ένας τύπος υβρίδιο μεταξύ του καθαρολογία των ανοικτών-μοτοσικλετών και την εξοικείωση των περιοδεύσει αγωνιστικό αυτοκίνητο, αυτό το ύφος είναι συχνά σχετίζονται με την ετήσια Le Mans 24 Hours αγώνα αντοχής. Πρώτα να εκτελέσετε το 1923, το Le Mans είναι μια από τις αρχαιότερες φυλές κινητήρα εξακολουθούν να υφίστανται. Άλλα κλασικά αλλά τώρα defunct αγώνες σπορ αυτοκινήτων περιλαμβάνουν τα κλασικά ιταλικά πιάτα, το Targa Florio (1906-1977) και Mille Miglia (1927-1957), και η μεξικανική Carrera Panamericana (1950-1954). Τα περισσότερα κορυφαία σπορ αγώνες αυτοκινήτου τονίζουν αντοχής (συνήθως μεταξύ 2,5 έως 24 ώρες), την αξιοπιστία και τη στρατηγική, πάνω από καθαρή ταχύτητα. Πλέον αγώνες περιλαμβάνουν συνήθως σύνθετη στρατηγική pit και τακτικές αλλαγές του οδηγού. Ως αποτέλεσμα, αγωνιστικά σπορ αυτοκίνητο θεωρείται περισσότερο ως μια ομάδα προσπάθειας από ένα ατομικό άθλημα, με τους διαχειριστές της ομάδας, όπως ο John Wyer, Tom Walkinshaw, οδηγός-γυρίζω-κατασκευαστή Henri Pescarolo, Peter Sauber και Reinhold Joest γίνει σχεδόν τόσο διάσημος όσο μερικά από τους οδηγούς τους.

Το κύρος της χιλιοτραγουδισμένος μάρκες, όπως η Porsche, Ferrari, Jaguar, Bentley, Aston Martin, Lotus, Maserati, Lamborghini, Alfa Romeo, Lancia, Mercedes-Benz και η BMW είναι χτισμένο εν μέρει με επιτυχία στους αγώνες σπορ αυτοκινήτων και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Sportscar . Αυτούς τους κατασκευαστές «κορυφαία αυτοκίνητα δρόμου έχουν συχνά πολύ παρόμοια, τόσο στον τομέα της μηχανικής και styling σε όσους αγωνίστηκαν. Αυτή η στενή συνεργασία με την «εξωτική» φύση των αυτοκινήτων εξυπηρετεί ως μια χρήσιμη διάκριση μεταξύ των αγωνιστικών αυτοκινήτων και των αυτοκινήτων τουρισμού.

Οι 12 Ώρες του Sebring, 24 Ώρες του Daytona, και 24 Ώρες του Le Mans ήταν κάποτε ευρέως θεωρείται το τρίποντο των αγώνων σπορ αυτοκινήτων. Driver Ken Miles θα ήταν ο μόνος που έχει κερδίσει και τα τρία κατά το ίδιο έτος, αλλά για ένα λάθος σε εντολές από την ομάδα της Ford GT40 στο Le Mans το 1966 που του κόστισε τη νίκη, παρά το φινίρισμα πρώτα.

 

 

      FIA Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής

Η FIA World Endurance Championship είναι ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα αγωνιστικών αυτοκινήτων που διοργανώθηκε από τη Λέσχη Αυτοκινήτου de l’Ouest (ACO) και κυρώσεις από την Διεθνή Ομοσπονδία l’Automobile (FIA). Η σειρά αντικαθιστά πρώην Intercontinental Le Mans Cup του ACO, η οποία ξεκίνησε το 2010, και είναι η πρώτη σειρά αντοχή του καθεστώτος του παγκόσμιου πρωταθλήματος από την κατάρρευση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Sportscar στο τέλος του 1992. Το όνομα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από τη FIA 1981-1985.

Η σειρά διαθέτει πολλαπλές κατηγορίες των αυτοκινήτων ανταγωνίζονται σε αγώνες αντοχής, με σπορ πρωτότυπα ανταγωνίζονται στις κατηγορίες Le Mans Prototype, και η παραγωγή που βασίζεται σε μεγάλο tourers ανταγωνίζονται στις κατηγορίες LM GTE. Οι τίτλοι παγκόσμιος πρωταθλητής απονέμονται στους κορυφαίους κατασκευαστές βαθμολόγησης και τους οδηγούς κατά τη διάρκεια της σεζόν, ενώ άλλα κύπελλα και θα απονεμηθούν έπαθλα για τους οδηγούς και ιδιωτικές ομάδες.

 

 

          FIA GT1 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Η FIA GT1 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα σπορ σειρά αγώνων αυτοκινήτων που αναπτύχθηκε από την Ομάδα SRO και ρυθμίζεται από την Διεθνή Ομοσπονδία l’Automobile (FIA), που πραγματοποιήθηκε από το 2010 έως το 2012. Χαρακτήρισε πολλαπλά αγωνιστικά αυτοκίνητα grand tourer με βάση την παραγωγή αυτοκινήτων δρόμου και σύμφωνα με το GT1 (2010-2011) και GT3 (2012) οι κανονισμοί που ανταγωνίζονται σε μία ώρα αγώνες σε πολλές ηπείρους. Όλα τα αυτοκίνητα είχαν απόδοση σε ισορροπία με το βάρος και περιοριστή προσαρμογές για να εξισώσει τεχνητά τις επιδόσεις τους. Πρωτάθλημα απονεμήθηκαν κάθε σεζόν για τους οδηγούς και τις ομάδες.

Η FIA GT1 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ξεκίνησε το 2010 ως διάδοχος του GT Championship FIA που είχε χαρακτήρισε την κατηγορία GT1, καθώς και μια κατηγορία GT2. Το 2012 η σειρά είχε αρχικά προγραμματιστεί να ξεφύγουμε από την αποκλειστική χρήση των GT1 αυτοκινήτων, επιτρέποντας 2009-spec GT2 από την πρώην πρωταθλήματος FIA GT, καθώς και την τρέχουσα απόδοση ισορροπημένη αυτοκίνητα προδιαγραφών GT3 να ανταγωνιστεί μαζί της σειράς «τρέχουσα αυτοκίνητα GT1. Ωστόσο, καθώς δεν υπήρχαν ενδιαφέρονται ομάδες GT2 και μόνο μια χούφτα των πρώην δρομείς GT1 ήταν πρόθυμοι να συμμετάσχουν, η SRO αποφάσισε ότι η σεζόν του 2012 θα πρέπει να προσβαλλόμενη με GT3-spec αυτοκίνητα μόνο (ακόμα διατηρώντας GT1 στον τίτλο της σειράς). Η σειρά διπλωμένο μετά από την εποχή του 2012, λόγω του υψηλού κόστους, συρρίκνωση μετράει αυτοκινήτων και ζητήματα με το ημερολόγιο, και μεταμορφώθηκε στο FIA GT Series για το 2013.

 

ΠΗΓΗ: Wikipedia

ΠΗΓΗ: wikipediaFIA