Οι δημοφιλέστεροι οίκοι Μόδας

Κάποιοι σχεδιαστές ανήγαγαν το ντύσιμο σε Τέχνη, έκαναν τις εταιρίες τους παγκόσμιους

κολοσσούς και καθορίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις στυλιστικές προτιμήσεις του Δυτικού Πολιτισμού.

Εσείς ποιος πιστεύετε ότι είναι ο μεγαλύτερος οίκος μόδας στον κόσμο;

Versace

Το 1978, ο δημιούργησε στο Μιλάνο την ομώνυμη φίρμα, η οποία έχει καθιερωθεί στον χώρο ως  ένας από τους κολοσσούς της μόδας. Το 1994 λάνσαρε (με τον Franck Muller) την σειρά ρολογιών Atelier, η οποία σύντομα έγινε ένα από τα must της μόδας.

Giorgio Armani

Ο Armani, σε αντίθεση με ότι θα περίμενε κανείς, σπούδασε γιατρός. Εργάστηκε σαν διακοσμητής βιτρινών και buyer για το γνωστό πολυκατάστημα La Rinascente προτού τελικά καταλήξει να σχεδιάζει τις συλλογές του Nino Cerruti από το 1960 ως το 1970.

 

Gucci

Ο οίκος, με ιδρυτή τον Ιταλό Guccio Gucci , ξεκίνησε αρχικά σαν βιοτεχνία δερμάτινων ειδών στη Φλωρεντία το 1922. Ο Gucci δημιούργησε το γνωστό έμβλημα του οίκου με τα δύο πλεγμένα G και τις 2 χρωματιστές ρίγες (την κόκκινη και πράσινη). Στα μέσα της δεκαετίας του ’60 ο οίκος μεσουρανούσε με πελάτισσες της ελίτ, όπως η Grace Kelly και η Jackie O.

Luis Vuitton

Με το χαρακτηριστικό λογότυπο LV, ο οίκος Louis Vuitton ανήκει στους πιο αναγνωρίσιμους οίκους του κόσμου. Η ιστορία του μας γυρίζει πίσω στο 1854, όταν ο Γάλλος σχεδιαστής Louis Vuitton ξεκίνησε πωλώντας είδη ταξιδιού στο Παρίσι.

Prada

 

Ιδρύθηκε από το Mario Prada το 1913. Ξεκίνησε ως εταιρία δερμάτινων ειδών και τη δεκαετία του ’70 ανέλαβε η εγγονή του Miuccia Prada ώστε να τη φέρει στην κορυφή της βιομηχανίας της μόδας, εκεί δηλαδή όπου βρίσκεται σήμερα.